Suolahuone

Suolahoito on vanha kansan tapa hoitaa terveyttään. Suola on ihmisen kehitykselle ja elämälle välttämätön aine. Voimme elää vain olosuhteissa, joissa suolan saanti on turvattu. Kivennäisaineet ovat elimistölle välttämättömiä ja kullakin kivennäisaineella on oma tärkeä tehtävänsä elimistössämme. Yhden kivennäisaineen puuttumista ei voi korvata toisella kivennäisaineella. Suolahuonehoito sopii myös kaikille niille, jotka haluavat hoitaa hengityselimistöään tai ihoaan, vaikka varsinaista sairautta ei olisikaan.

Hoidon aikana huoneilmaan puhalletaan puhtaasta suolasta (NaCl) suolageneraattorilla tehtyä hyvin hienojakoista suolapölyä, jolloin hengitysilmassa on 20 – 100 mg / m3 suolahiukkasia. Hoidon kannalta on hyvin merkittävää, että suolapöly on tehty välittömästi ennen hengitystä, koska juuri hakattu suolapölyhiukkanen (alle 5 um) on aktiivinen ja tunkeutuu tehokkaasti kaikkialle hengityselimiin ja myös ihohuokosiin. Hoitojakson jälkeen huoneilma vaihdetaan, jolloin hengityksestä muodostunut hiilidioksidi poistuu ja uusi hoito voidaan aloittaa puhtaassa ilmassa.

Hengitysilman mukana menevällä suolapölyllä on tulehduksia pienentävä ja limaa irrottava vaikutus hengitysteissä, se ohentaa paksuuntuneita limakalvoja ja tältä osin helpottaa hengitystä. Kuiva suolapöly tunkeutuu myös tehokkaasti hengitysteiden äärialueille.
Suolahuonehoitoa käytetään erityisesti hengityselin- ja iho-oireiden hoidossa, kuten

– astma
– nuha, yskä, poskiontelon tulehdus
– homealtistusoireet
– krooninen hengitysteiden sairaus
– allergiaoireet (mm siitepöly-, eläinallergiat)
– akne
– atooppinen iho

Suolahuonehoito on näissä tilanteissa erinomainen ihon sekä hengityselimistön oireita lievittävä hoito. Suolahuonehoidossa elimistöön kulkeutuvan suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua.

Useille henkilöille äänen käyttö on tärkeä osa elämää joko työssä tai vapaa-ajalla. Opettajat, näyttelijät, laulajat ja monet muut käyttävät päivittäin ääntänsä puhumalla tai laulaen. Monet ovatkin kokeneet saaneensa apua suolahuonehoidosta omissa ylähengitystieoireissaan.

Suolahuonehoito sopii kaikenikäisille: pienistä lapsista lähtien, ilman yläikärajaa. Alle kouluikäiset lapset menevät hoitoon aina aikuisen seurassa.

Suolahuonehoito kestää 40 min / kerta. Pienillä lapsilla ja vaikeissa tapauksissa ensimmäiset hoidot kestävät 5 – 10 min. Hoito voidaan aloittaa vaikeissa tapauksilla ilman suolapölytystä, jolloin suolahuoneen pintojen aiheuttama voimakas negatiivinen ionisaatio antaa riittävän hoitovaikutuksen.

Suolahuoneeseemme mahtuu kerralla 3 henkilöä, pienemmille lapsille tiloistamme löytyy myös leluja joilla he voivat leikkiä suolahuoneessa. Suolahuoneen hinta on 30e/40min, tällöin koko huone on käytössäsi.

Käytössämme on suomalaisen yrityksen rakentama Polar –suolahuone. Polar- suolageneraattori on ensimmäinen CE -merkitty suolageneraattori maailmassa. Mikäli olet epävarma omasta terveydentilastasi ja suolahuonehoidon sopivuudesta sinulle, neuvottele oman hoitavan lääkärisi kanssa ja toimi hänen antamien suositusten mukaan.

Tule sellaisena kuin olet, vältä kuitenkin voimakkaita hajusteita, jotka saattavat herkistää kanssaihmisiä. Voit varata ajan pelkästään itsellesi tai olla yhdessä toisten asiakkaiden seurassa. Kengät riisutaan ennen huoneeseen menoa ja jalkaan laitetaan paikan päältä saatavat suojatöppöset. Vaatteet suojataan suolapölyltä viitalla ja tukka päähineellä. Sitten istuudutaan suolahuoneen mukavaan nojatuoliin ja rentoudutaan. Mikäli haet apua iho-ongelmiin, silloin uima-asu on suositeltava pukeutumismuoto saadaksesi mahdollisimman paljon hoitavaa suolatomua ihollesi.

Suolahoitoa voi ottaa päivittäin. Parhaimman tehon hoidosta saa useamman hoitokerran sarjalla, esimerkiksi ottamalla sitä muutaman päivän välein yhteensä 10-20 hoitokertaa. Kysy tarjousta useamman kerran hoito-ohjelmille.

Petteri Lehtonen
044-2188761